logo "Art en Zo" Schilderclub Zuidwolde

Dit is de galeriepagina van schilderclub Art en Zo in Zuidwolde. Hier delen we met trots de creaties van onze leden.

Laat je inspireren door de diverse stijlen en emoties die onze galerie tot leven brengen. Ontdek de verhalen achter de kunstwerken en word deel van onze artistieke gemeenschap.

Leden van Art en Zo mogen hier hun kunsten tonen. Graag e-mailen naar schilderclubzuidwolde@outlook.com: korte intro over jezelf en je werken in maximaal 10 zinnen + 6 foto’s in JPEG (ofwel JPG) of PNG niet te groot circa 1000 x 1000 pixels.

Geniet van de betoverende wereld van creativiteit bij Art en Zo!

David de Kleer

Hallo! Ik ben David de Kleer uit Zuidwolde.
 
Al van jongs af aan heb ik veel hobbymatig getekend. Tijdens mijn studie Informatiekunde in 2014 besloot ik me op creatief vlak verder te ontwikkelen door te gaan schilderen en mij aan te sluiten bij schilderclub Art en Zo te Zuidwolde. Dit heb ik gecombineerd met een korte basiscursus schilderen met olieverf van Art Partout.
 
Mijn favoriete onderwerpen zijn dieren, fantasy en surrealisme. Dit betekent dat dierportretten, legendarische wezens en fantasielandschappen terugkerende thema’s zijn in mijn werken. Daarnaast houd ik me bezig met het tekenen en schilderen van ACEOs, oftewel “Art Card Editions and Originals”. Dit zijn kleine kaartjes van 6 bij 9 centimeter die ik ruil met hobbykunstenaars van over de hele wereld.
 
Rond 2018 richtte ik mij op het schilderen van reproducties van enkele werken van Rembrandt en Vermeer. Daarbij heb ik onder andere de Nachtwacht op schaal 1:5 geschilderd, wat ongeveer 100 uur in beslag heeft genomen. Een time lapse video van het gehele schilderproces tot aan het maken van de lijst is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=EdAS9yBpBy8.
 
Al mijn tekeningen en schilderijen zijn online te vinden op DeviantArt: https://www.deviantart.com/daviddekleer/gallery en Instagram: https://instagram.com/daviddekleer.

Meriska Koekkoek

Hoi! Ik ben Meriska Koekkoek – van Hof uit Zuidwolde Drenthe.

In mijn examenpakket op de Havo had ik tekenen als examenvak en later heb ik nog teken- en schilderlessen gevolgd bij een beroepskunstenaar.

Technieken: potlood, pastel, acryl- en olieverf. Thema’s: dieren, vrouwen en natuur.

In heb inmiddels geëxposeerd in bibliotheken, zorgcentra en dorpshuizen.

De laatste tijd leg ik mij ook graag toe op het tekenen van dieren zoals honden, katten en paarden.

Ook verkoop ik mokken, kaarsen en kaarten met mijn werk erop geprint.

Tevens werkte ik aan een serie “Meisjes van Vermeer” waarbij ik geïnspireerd werd door de Delftse schilder Johannes Vermeer. Met gebruik van gemengde technieken: potlood, pastel en acrylverf op papier. Meer over mij zie: meriska.nl.